Panel uživatele

MORUŠEČERNÁ zakrslá "GERARDI DWARF" (Morus GERARDI DWARF)

MORUŠEČERNÁ zakrslá "GERARDI DWARF" (Morus GERARDI DWARF)

Hodnocení produktu: 3.25/5 (4x)

Vaše hodnocení:

NOVINKA

Moruše je stromová rostlina, která patří mezi nejatraktivnější okrasné keře pro malé zahrady. Svým kompaktním růstem a nízkou výškou se hodí do skalek, předzahrádek a balkonů. Je to poměrně nenáročná rostlina, která vyžaduje jen minimální pozornost a nabízí působivou květinovou a listovou výzdobu. Moruše Gerardi Dwarf pochází z Japonska a Korea, kde byla původně pěstována kvůli své produktivitě. Jedná se o keřovité stromy, které dorůstají do výšky 1,5 - 2 metru. Listy moruše Gerardi Dwarf jsou malé, zaoblené, tmavě zelené a výrazně lesklé. Květy této rostliny jsou malé, bílé, ale vyskytují se v tak velkém množství, že keř zcela září během květu. Květy se objevují v dubnu a květnu.Po odkvětu se na keři vytvoří drobné kulovité plody, které se nazývají morušové bobule.

100 Kč

Dostupnost: Vyprodáno

Pěstování moruše Gerardi Dwarf je velmi jednoduché. Keř není náročný na půdu ani na prostředí. Vyhovuje mu slunce, ale roste i na stinných místech. Prospívá v mírně vlhké půdě, ale snáší i sucho. Pokud je keř pravidelně stříhán, růst se zpomaluje a vytváří se tak pevná větvičková konstrukce.

Moruše Gerardi Dwarf se dobře hodí do malých zahrad, ale také do velkých zahrad jako výrazné ozdobné prvky. Keř je vhodný k pěstování i v květináčích, což je perfektní pro malé balkony či terasy. Je to krásná rostlina, která dodá zahradě živost, barvu a texturu. A to vše bez námahy a s minimální péčí.

Moruše černá, u nás kdysi hojně pěstovaná, dnes již skoro zapomenutá. Je příbuzná fíkovníku, vhodná do teplejších vinorodých oblastí, mrazuvzdorná do -30 °C, snese i delší sucho. Velké listy dělají z této rostliny také dekorativní keř. Kvete v květnu až červnu. Tmavěfialové až černé plody jsou velmi sladké, mají velké množství cenných zdraví prospěšných látek, vitaminy C, E a B. Obsah železa v bobulích moruše je srovnatelný s hovězí svíčkovou! Zralé ovoce zpracováváme na sirupy, šťávy, marmelády a víno. Pozor na velice účinné barvivo, které jen těžko pouští, ovšem na obarvení vína je zcela ideální.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení