Panel uživatele

Máta švýcarská ( Mentha piperita"Swiss Ricola")

Máta švýcarská ( Mentha piperita"Swiss Ricola")

Hodnocení produktu: 4.6/5 (5x)

Vaše hodnocení:

Tato máta patří mezi naše nejoblíbenější máty. Používá se při výrobě švýcarských mentolových bonbonů. Její aroma je velmi silné,ale příjemné. Listy jsou světleji zelené, zubaté, hladké, podlouhé, štíhlé, jemně červeně lemované, stonky jsou zbarvené také lehce do červena.. Máta dorůstá až do 1m, roste bujně

35 Kč

Dostupnost: Skladem
skladem: 13 ks

Výrobce: Kotvičníková farma


Mentha piperita"Swiss Ricola" -máty
Máta patří mezi nejznámější léčivky. Pěstují se téměř po celém světě. Je to mrazuvzdorná bylinná trvalka. Dorůstá do výšky dvacet až osmdesát centimetrů,záleží na druhu a neomezeně se rozrůstá všude kolem. Malé listy vyrůstají v létě v koncových oválných květenstvích ve tvaru klasu. Všechny uváděné druhy vyžadují slunné stanoviště či polostín a humózní půdu, jsou mrazuodolné do - 28 stupňů.
VNĚJŠÍ POUŽITÍ MÁTY
Hlavní složkou, kterou máta obsahuje je mentol, který vyvolává pocit chladu a znecitlivuje, čímž se ztrácejí nepříjemné pocity jako svědění, mírná bolestivost a podráždění. Při vnějším použití je tedy výborná jako odvar na výplachy při bolestech zubů a dásní, přičemž zpříjemňuje a čistí dech. Čerstvé mátové lístky je možno přidat do vody na koupel, protože má osvěžující účinky.
VNITŘNÍ POUŽITÍ MÁTY
Největší uplatnění u máty je při všech druzích žaludečních potíží, uvolňuje křeče, zlepšuje žaludeční nevolnost při kocovině, zastavuje zvracení, léčí koliky a nemoci střev, zlepšuje chuť k jídlu, tiší bolesti při podrážděném žlučníku či žlučových kamenech, celkově zlepšuje vylučování žluče a posiluje celou nervovou soustavu, má mírné afrodiziakální účinky. Velmi dobrá je kombinace máty s dalšími léčivkami. Posiluje preventivní působení lipového čaje, dohromady se saturejkou pomáhá při impotenci a frigiditě, s rozmarýnem zlepšuje tělesnou i duševní kondici.. Nálev si připravujeme denně čerstvý!
MÁTA V KUCHYNI
Silně aromatické máty dobře chutnají v moučnících, nápojích. Skvěle poslouží k ozdobení pokrmů.Mezi nejznámější koktejly patří nápoj Mojito, stejné označení získala i máta,která byla vybrána jako nejvhodnější na jeho přípravu. Samozřejmě se dále využívá na přípravu i dalších osvěžujících nápojů a čajů.Máty s ovocným a čokoládovým aroma jsou vhodné na přípravu desertů, nápojů pro děti a pro ty , kteří mají rádi jemnější chuť mentolu. 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení