Aztécké sladidlo (Lipia dulcis collada).

Aztécké sladidlo (Lipia dulcis collada).

Hodnocení produktu: 5/5 (3x)

Vaše hodnocení:

Mexické bylina používaná přinejmenším od doby Aztéků na kašel, nachlazení, zánětu průdušek, astmatu, a koliky. Listy obsahují intenzívně sladkou směs hernandulcin (1000 krát sladší než cukr)... Je vhodná pro diabetiky a na redukční dietu, pokud se nechcete vzdát sladkého.....Znáte Stevii? Tak tady ta rostlinka obsahuje hernandulcín, který je ještě 3x sladší než stevisoid.

45 Kč

Dostupnost: Jaro 2020

Sečteno a podtrženo Aztécký cukr je 1000x sladší než rafinovaný cukr!!!!Pro ty co chtějí mít zdravý a sladký život.Pro ty co chtějí zhubnout (0 kalorií). Pro ty co nechtějí používat cukr nebo umělá sladidla. NOVINKASpeciálně vyšlechtěná, aby neobsahoval kafr!!! Dorůstá výšky až 25 cm a tvoří až metrový převis. Její drobné sytě zelené lístečky jsou vstřícné, kopinaté. Jemné úbory bílých květů vytvářejí koncové okolíky. Už na první pohled se jedná o zajímavou rostlinu. Rostlinu můžete pěstovat v květináči doporučujeme přesadit do závěsného květináče. Dostatečně zalévat a umístit na slunečné místo. Přes léto pěstujeme venku. Celoroční pokojové pěstování je bez potíží.PřezimováníNevystavovat teplotám pod 10°C jinak listy z červenají a opadají. Optimálně pěstovat mezi 10-15°C. Udržovat mírně vlhký substrát. Rostlina na zimu shazuje většinu listů a přezimují jen kořeny. Buď čerstvé listy nebo sušené můžeme použít k slazení nápojů, moučníků a jiných jídel. Po usušení se sladivost zvýší až 10x!!! Více informací o jejím pěstování jako pokojovky v domácích podmínkách, zpracování, účincích si můžete přečíst v naší knize Pokojovky pro zdraví a na talíři, kterou nabízíme na našich stránkách.

Přihlášení