Tato houba je historicky známa a používána především v Orientu.
Mladé plodnice jsou velmi chutné, často se požívají v čínské a japonské kuchyni, chuťově připomíná lilek nebo humra. Mohou se zapékat, smažit na másle nebo užít při přípravě steaků. U nás je to druh velmi vzácný a chráněný, lze ho pěstovat uměle. Plodnice vypadají velmi neobvykle jsou oválné 10 -25cm velká, připomínají mořský korál, není rozlišeno co je klobou a co třeň, v Číně mu říkají "opičí hříva" nebo "lví hříva". Z plodnice vyrůstají ostny dlouhé 2-6cm, době zralosti má bílou barvu. paraziticky roste vzácně na poškozených kmenech listáčů, zvláště duků a dubů, ale i platanů a ořešáků. V našich lesích najdeme ještě korálovac bukový a jedlový.
Více informací o ní najdete na internetu nebo v knize Léčivé houby pana Prof. Pavla Valíčka, kterou si můžete koupit na našem eshopu.