Panel uživatele

Kozinec blanitý (Astragalus membranaceus).

Kozinec blanitý (Astragalus  membranaceus).

Hodnocení produktu: 4.2/5 (20x)

Vaše hodnocení:

půlka května

Užívá se při stavech slabosti, poruchách trávení, diabetu 2.typu. Je to žlučopudný a potopudný prostředek. Léčí astenii, nechutenství, únavu, průjem, nadýmání břicha, nespavost. Snižuje hladinu cukru v krvi, vysoký tlak, posiluje imunitu, má antibakteriální účinky, antioxidační působení, chrání jaterní buňky před toxickými vlivy, zlepšuje funkci nadledvinek. Doporučená denní dávka je 9 -30 g suché drogy, nejčastěji ve formě prášku nebo odvaru a to 2l odvaru pijeme tak 2 – 4krát denně. Prášku pak 2-4krát na špičku kulatého nože, tinkturu pak 2 -3krát denně 20 – 25kapek. Suchý kořen 5 -10 g se také může péci samostatně nebo s lžičkou medu. Je to povzbuzující lék, který se může každý den přidávat k běžnému jídlu. V TČM je označován jako Žlutý císař.

50 Kč

Dostupnost: Jaro 2023

Výrobce: Kotvičníková farma

Optimalizuje přirozenou obranischopnost - imunitní systém, činnost cévní soustavy, krevní tlak, udržuje normální hladinu cukru v krvi, normalizuje činnost kardiovaskulárního systému - cirkulace - udržení normálního krevního tlaku. Optimalizuje činnost ledvin a močového měchýře - vylučování, pohyblivost kloubů, (před) menstruační a menopauzální komfort, pohyblivost spermií. Kozinec blanitý ( Astragalus membranaceus) je všestanný adaptogen, jedna z nejvýznamnějších bylin TČM. Víceletá rostlina, má světle hnědý dužnatý kořen až 5cm tlustý. Lodyha je 1 – 1,5m vysoká,hranatá, v horní části větvená a listnatá. Listy jsou lichospeřené, s 8 – 12 jařmy, lístky eliptické, celokrajné, a hrotité, palisty blanité, trojúhelníkovité a zašpičatělé. Květy vyrůstají v hroznech po 1 -15 květech.. Jsou motýlokvěté. Plodem je pukavý lusk s 6-12 černými ledvinovitými semeny. Kozinec je původně rozšířen v Číně, Japonsku, Vietnamu, Sýrii, Íránu, najdeme ho i v Mongolsku, Rusku v Asijské části. Na pěstování není náročný, ale lépe prospívá v mírně kyselé a lehčí půdě. V zamokřelé, těžké mu zahnívají kořeny . Je mrazuodolný. Během vegetace uvítá kypření půdy a pletí. Po příchodu prvních mrazíků se sklízejí kořeny. Vyryjeme je, očistíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky, suší se ve stínu přo teplotě 40 – 50 stupňů. Uchovávají se na suchém a tmavém místě. Informace jsou čerpány z knihy Rostliny pro zdraví život Prof. Pavel Valíček, kterou si můžete koupit na našich stránkách, stejně jako kapsle k užívání.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení